Bekijk het brede assortiment Figura Murum

De Haagbeuk (Carpinus betulus) heeft een zeer fijne structuur als leiboom met zijn fijne frisgroene eivormige en geribbelde bladeren geeft deze leiboom volledige privacy.  De stam ziet er op latere leeftijd gespierd uit. In de herfst verkleurd de lei-haagbeuk naar mooi geel/oranje. Nog een groot voordeel is dat het verdorde blad een tijdje blijft hangen voor extra lang privacy.

In de zomer krijgt deze een extreem dicht scherm dat geeft volledige privacy, in de winter is deze boom matig blad houdend en zeer dicht vertakt.

De rode Beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’) heeft een zeer elegante uitstraling met zijn donkerrode blad wanneer de rode lei-beuk veel zon krijgt. Deze wordt normaliter gedurig als haagplant gebruikt maar kan dus ook perfect dienen als haag op stam. De rode lei-beuk heeft nog een groot voordeel, de beuk is bladhoudend dus niet groenblijvend. Dat betekent dat in de wintermaanden het dorre blad blijft hangen als die ouder is. Al met al een goede keuze voor extra privacy jaarrond met elegante en chique uitstraling.

Op een zonnige plek krijgt deze boom in de zomer donker rood blad, zeer elegante en chique uitstraling. In de winter zit deze boom vol met oud blad.

De Beuk (Fagus sylvatica) heeft glanzende donkergroene bladeren met een gegolfde bladrand. Deze wordt normaliter veel als haagplant gebruikt maar kan dus ook perfect dienen als haag op stam. De lei-beuk heeft nog een groot voordeel, de beuk is bladhoudend dus niet groenblijvend. Dat betekent dat in de wintermaanden het dorre blad blijft hangen als die ouder is. Al met al een goede keuze voor extra privacy jaarrond.

Zomers fris groen blad met een glanzend laagje. Dit geeft een zeer elegante en chique uitstraling. In de winter blijft er bruin in de boom blijft hangen.

De Amberboom (Liquidambar styraciflua) heeft een gezond frisgroen bladerdek van 5 lobbige bladeren met in gesneden bladrand. Wat compact vertakt is met kurklijst op de takken en stam. Tevens heeft de lei-amberboom een spectaculaire herfstkleur, daar staat deze leiboom dus ook om bekend. De verkleuring is vanaf geel / oranje tot rood / purper. Al met al de perfecte boom voor privacy.

Robuuste stam met kurklijst. Helder frisgroen blad wat in de herfst verkleurd tot één groot kleuren spektakel. Van geel/oranje tot rood/purper.

De Sierappel (Malus ‘Red Sentinel) heeft zijn meerwaarde te danken aan zijn fraai witte bloesem in het voorjaar. Verder heeft hij een fijn en open structuur met heldergroen blad. Tevens krijgt de lei-sierappel een mooie herfstkleur, maar moment supreme is als zijn blad er af is en hel rode appeltjes eraan hangen in de winterperiode. De vruchtjes trekken dan ook veel vogeltjes aan omdat er dan weinig voeding te vinden is. Al met al is deze boom minder geschikt voor privacy des te groter het plezier van de decoratie van deze lei-sierappel.

Voorjaar zuiver witte bloemen, in het najaar verschijnen de rode sier appeltjes die tot het nieuwe groei seizoen kunnen blijven hangen. Mits de vogels ze niet opeten.

Parrotia persica | Scherm Vlamboom

348,80577,70

De Vlamboom (Parrotia persica) heeft zijn meerwaarde te danken aan zijn spectaculaire herfstkleur. Verder loopt deze lei-vlamboom vroeg uit in het voorjaar met fris helder groen blad. Dat maakt deze leiboom een zeer geschikte boom voor uw privacy. De bladeren kleuren later donkergroen met heldergroene uitlopers wat een mooi effect geeft. In de herfst worden de bladeren van geeloranje tot roodviolette. Echt een spektakel! Al met al is deze leiboom uitermate geschikt voor privacy.

Spectaculaire herfstkleur van geel tot purper, vroege voorjaar kleine rode bloem, zeer sterke en ziektevrije boom tevens kan deze goed tegen droogte.

De Glansmispel (Photinia fr. ‘Red Robin’ is een groenblijvende leiboom, deze boom blijft dus het gehele jaar groen. De uitlopers zijn helder rood. Wat in het voorjaar een mooie rode gloed geeft. Later komen er veel witte bloemen in.

Door de vorst zou het nog wel voor kunnen komen dat het blad licht aangetast wordt. Verder zijn deze bomen uitermate geschikt voor jaarrond privacy.

Jaarrond in het blad, drachtboom voor bijen, voorjaar helder rode uitlopers wat een mooi effect geeft. (afhankelijk van snoei witte bloemenschermen)

De Sierpeer (Pyrus calleryana ‘Chanticleer’) heeft een mooie decoratieve waarde met zijn bloemen in het voorjaar. De bloei is meestal rond april/mei. Tegelijker tijd wordt deze lei-sierpeer langzaam steeds groener met glanzend donkergroene bladeren. Het mooie van deze lei-sierpeer is dat er vrijwel geen vruchten aankomen. Dus wel de lusten maar niet de lasten. Wanneer de herfst komt verkleurd deze sierpeer naar geel/rood. Als u een boom zoekt die wel de lusten geeft maar niet de lasten is deze geschikt voor uw tuin.

Glanzend groen blad, fraaie herfstverkleuring met gele en rode tinten, uitbundige bloei met witte bloemen, waar zelden vruchten uit voortkomen.

De Wilgbladige sierpeer (Pyrus salicifolia ‘Pendula’) is een zeer elegante boom. In het voorjaar bloeit deze met crémewitte bloemen. Later komen er olijfachtige bladeren aan. Het mooie is dat deze boom winterhard is en toch lijkt op een Olijf (olea europaea). Door zijn grijs/groene blad geeft deze een rustige maar toch chique uitstraling in uw tuin.

Chique uitstraling met grijswit wat verkleurd tot grijsgroen smal blad, voorjaar crème witte bloemen die tegelijk verschijnen met het blad.

De Moeraseik (Quercus palustris) heeft een frisgroen bladerdek met sierlijke bladeren. Deze bladeren zijn door het hele jaar frisgroen en zeer gezond. Door zijn horizontale takstand kan deze zeer goed als leiboom kweekt worden en in de tuin als goede afscheiding dienen. Verder heeft de Moeraseik-leiboom een hele spectaculaire fel rode herftkleur die dan een echte blikvanger is. Voor privacy is deze Moeraseik dan ook uitermate geschikt.

Fris groen blad gedurende de zomer, zeer mooie herfstkleur wat rustig overloopt van donkerrood naar bruin blad, wat soms lang kan blijven hangen.

De Leilinde (Tilia eur. ‘Pallida’) heeft een karakteristieke uistraling vooral in de wintermaanden. De jonge twijgen zijn in het begin geelbruin en worden al snel bruinrood. Omdat het een vrij grote bladeren krijgt is deze weer snel dicht en functioneert deze lei-linde snel als een goed zonnescherm.

Karakteristieke vorm in de wintermaanden als de bomen wat ouder zijn krijgen deze robuuste armen. Zomers dicht bladerdek met grote bladeren.

Murum, onze leibomen

Privacy is vrijheid, zeker in je eigen tuin. Het is tenslotte jouw plekje. Het liefst wil je nieuwsgierige blikken van buitenaf weren of het aanzicht op een lelijk gebouw verbergen. Een schutting is dan vaak niet hoog genoeg. Figura Murum is een smalle, hoge afscheiding die inkijk tegengaat en je tuin tegelijkertijd een stijlvolle aanblik geeft.

Figura Murum is een groene muur van leibomen van hoge kwaliteit. De dichte takkenstructuur met het groene blad vormt een karakteristieke en natuurlijke beschutting die je volop privacy biedt.

Figura Murum leibomen online kopen kan zelfs op maat, omdat iedere tuin anders is. De stamdikte, de hoogte en de grootte van het scherm bepaal je daarom helemaal zelf.

Leibomen online bestellen

Ja, leibomen kunt u online kopen. Welke soorten er zijn kunt u hierboven zien. Als u de bomen wilt bezichtigen in plaats van ze online te kopen is dat uiteraard mogelijk. Wij vragen u dan vriendelijk om een afspraak te maken online, per mail of telefonisch via 06 83 66 51 63.

Welke soorten leibomen zijn er?

Bij Figura is er voldoende keuze om een gewenst soort te kiezen. Op dit moment hebben wij in ons standaard assortiment 11 verschillende soorten. Verder kunnen wij nog tig andere soorten op aanvraag aanbieden. Bijvoorbeeld voor een spectaculaire herfstkleur kunt u kiezen om een lei amberboom of lei-parrotia als leiboom. Wilt u toch liever online leibomen kopen met een uitbundige bloei? Kies dan voor een lei-sierpeer of lei-sierpruim. Groenblijvend is eventueel ook een optie dan kan u het beste kiezen voor een lei-glansmispel als leiboom. Of waar het allemaal begon? De traditionele leiboom, de leilinde.

Hoeveel leibomen per meter?

Afhankelijk van de rekmaten en het gewenste resultaat zijn er veel mogelijkheden. Wilt u direct een complete “groene schutting” bestellen dan dient u de totale lengte te delen door de breedte van het gewenste frame. Bijvoorbeeld: U wilt 10 strekkende meter direct opgevuld hebben met leibomen die een frame van 150cm(BR)x120cm(H) hebben. Dan komt u op 10:1.50 = 6.6 dat wil zeggen dat u maximaal 6 leibomen kan plaatsen. Deze kunt u hierboven online kopen.

Wat kosten leibomen?

In onze webshop ziet u in één oogopslag wat de prijs is bij welke afmeting en hoogte. Dat is het gemak van online kopen.
Echter is de uiteindelijke vraag wat leveren ze op. Door Figura leibomen online te kopen krijgt u de beste kwaliteit leibomen thuis geleverd. We telen onze bomen met grote zorg en zoeken alleen de meest geschikte bomen uit om een leiboom van te creëren. Hierdoor garanderen wij de kwaliteit van onze leibomen ook als u deze zonder gezien en gevoeld te hebben online koopt.

Wanneer en hoe leibomen snoeien?

Sommige leibomen willen graag iets vaker gesnoeid worden dan andere. Door ze minimaal 1x per jaar te snoeien krijgt u het mooiste resultaat. Bijvoorbeeld een leilinde die komt het best tot zijn recht om in de winter alles tot de hoofdtakken terug te snoeien hierdoor worden zeer karakteristieke armen gecreëerd wat een mooi beeld geeft in de winter. Een haagbeuk dient 2x per jaar gesnoeid te worden en dit wordt dan met name vormsnoei genoemd. De beste momenten zijn net voor de langste dag en wanneer het blad begint te vallen, hierdoor krijgt u een zeer dicht vertakt scherm. Nadat u de keuze heeft gemaakt om een Murum online te kopen zijn wij altijd nog bereikbaar voor vragen over het snoeien.

Door er voor te kiezen om uw Figura leibomen online te kopen kiest u ervoor om uw eigen plekje te creëren. U bent ook altijd van harte welkom om de leibomen te bezichtigen op onze locatie en daar kunt u ze als nog kopen.

0
0
    0
    Winkelmand
    Je winkelmand is leegGa terug naar winkel
    × Stel gemakkelijk uw vraag via WhatsApp Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday